2023-2024 Bahar Dönemi Uzaktan Öğretimle Ders Alan Öğrencilerimizin Dikkatine

Değerli öğrencilerimiz,

Üniversitemizde 19 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak olan 2023-2024 Bahar yarıyılında bölümlerimizin teklifi, Senatomuzun kararı ve YÖK'ün onayıyla bazı derslerin uzaktan öğretim yoluyla verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda 2023-2024 Bahar Yarıyılında uzaktan öğretim yöntemiyle açılan dersler Öğrenme Yönetim Sistemi (OYS) üzerinden yürütülecektir. Söz konusu dersler, OBS'de yapmış olduğunuz ders kaydı sırasında adında "Uzaktan Öğretim" veya "Distance Education" ifadesi yer alan derslerdir.

Sisteme erişim ve derslerin işlenişi hakkında bilgiler aşağıda yer almaktadır.

OYS'YE ERİŞİM

DPÜ ​Öğrenim Yönetim Sistemi’ne https://oys.dpu.edu.tr adresinden erişilmektedir. Sistemdeki özelliklerin sorunsuz olarak kullanılabilmesi için güncel bir Google Chrome tarayıcısının kullanılması tavsiye edilmektedir. Sisteme giriş yapmak için aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz:

  • Kullanıcı Adı: Bütün öğrencilerin kullanıcı adları 12 haneli öğrenci numaralarıdır.
  • Şifre: Sisteme giriş için kullanacağınız şifreler ise OBS’ye giriş esnasında kullandığınız şifrelerdir. Eğer OBS şifrenizi unuttuysanız OBS’ye e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüde yer alan kullanıcı işlemleri modülü altındaki Şifre değiştir düğmesini kullanarak yeni şifrenizi belirleyebilir ve bu şifreyi uzaktan öğretim sistemine girmek için kullanabilirsiniz
  • e-Devlet ile Giriş: OYS giriş sayfasında yer alan e-Devlet ile Giriş butonu kullanılarak da sisteme erişim sağlanabilir. 

DERSLERİN TAKİBİ

  • ​Dersler OYS üzerinden eş zamanlı olarak yürütülecektir.
  • Derslere eş zamanlı katılım önem arz etmektedir. Ancak dersler kayıt altına da alınacak olup istendiğinde sonradan da izlenebilecektir.
  • Derslere eş zamanlı katılımınız veya ders kaydından yapacağınız izlemeler ayrı ayrı kayıt altına alınacak olup derslerin devam yükümlülüğünü yerine getirip getirmediğinize bu kayıtlara göre öğretim elemanı tarafından karar verilecektir.
  • Derslere devam hususunda Üniversitemizin ilgili Eğitim-Öğretim Yönetmeliği esasları geçerli olacaktır.
  • Öğrenme Yönetim Sistemi'nin kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için ÖYS Bilgilendirme Dokümanını inceleyebilirsiniz.

Not: Dersler OYS'de 18 Şubat 2023 Pazar gününden itibaren görüntülenmeye başlayacaktır.

Hepinize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

09 Şubat 2024, Cuma / 1113 defa okundu.