2022-2023 Güz Dönemi Uzaktan Öğretim Dersleri

Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında uzaktan öğretim yöntemli ile açılan dersler hakkında aşağıdaki duyuru metnini lütfen dikkatle okuyunuz!

OBS üzerinden gerçekleştirilecek ders kayıt işlemleri sırasında bu derslerin adlarının yanında "(Uzaktan Öğretim)" ifadesi yer almaktadır.

Söz konusu dersler, üniversitemiz Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden işlenecek olup, sisteme erişim ve derslerin işleniş şekli hakkında aşağıda detaylı bilgi verilmiştir.

OYS'ye Erişim:

​Öğrenim Yönetim Sistemi’ne https://oys.dpu.edu.tr adresinden erişilmektedir. Sistemdeki özelliklerin sorunsuz olarak kullanılabilmesi için güncel bir Google Chrome tarayıcısının kullanılması tavsiye edilmektedir. Sisteme giriş yapmak için aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz:

• Kullanıcı Adı: Bütün öğrencilerin kullanıcı adları 12 haneli öğrenci numaralarıdır.
  • Şifre: Sisteme giriş için kullanacağınız şifreler ise OBS’ye giriş esnasında kullandığınız şifrelerdir. Eğer OBS şifrenizi unuttuysanız OBS’ye e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüde yer alan kullanıcı işlemleri modülü altındaki "şifre değiştir" düğmesini kullanarak yeni şifrenizi belirleyebilir ve bu şifreyi uzaktan öğretim sistemine girmek için kullanabilirsiniz
  • e-Devlet ile Giriş: OYS giriş sayfasında yer alan “e-Devlet ile Giriş” butonu kullanılarak da sisteme erişim sağlanabilir.

Derslerin Takibi:

• Dersler OBS'deki ders programında belirtilen gün ve saatlerde canlı/eş zamanlı olarak yürütülecektir.
  • Derslere canlı katılım önem arz etmektedir ancak dersler kayıt altına da alınacak olup istendiğinde sonradan da izlenebilecektir.
  • Derslere canlı katılımınız veya ders kaydından yapacağınız izlemeler ayrı ayrı kayıt altına alınacak olup derslerin devam yükümlülüğünü yerine getirip getirmediğinize bu kayıtlara göre öğretim elemanı tarafından karar verilecektir.
  • İçerisinde uygulama bulunan derslerin uygulama kısımları öğretim elemanı tarafından istendiği takdirde yüz yüze uygulamalarla da desteklenebilir. Bu konuda öğretim elemanının size yapacağı duyuruları takip etmeniz gerekmektedir.
  • Öğrenme Yönetim Sistemi'nin kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için ÖYS Bilgilendirme Dökümanını inceleyebilirsiniz.

NOT: Dersler OYS'de 26 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren görüntülenmeye başlayacaktır.

Hepinize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz.

18 Ekim 2022, Salı / 4162 defa okundu.