OBS Üzerinden Uzaktan Eğitim Dersine Nasıl Kayıt olurum?

Sevgili Öğrenciler; 

Türkiye’de tüm üniversitelerin her bölümünde zorunlu olan (2547 sayılı kanun 5(i) maddesi) Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve İngilizce dersleri  ile bazı bölümlerinde zorunlu olan İş Sağlığı ve Güvenliği dersi üniversitemizin fakülte ve yüksek okullarında iki farklı şekilde verilmektedir.

Öğrencilerimiz bu dersler Biriminizde açıldı ise uzaktan eğitim yolu ile alabilmektedirler. İnternet üzerinden ders kaydını obs.dpu.edu.tr adresi üzerinden ders kaydı yaparken sistem sizden Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, İngilizce ve İş Sağlığı ve Güvenliği derslerinde ÖRGÜN veya UZAKTAN olarak tercih yapmanızı istenecektir.

 

UZAKTAN EĞİTİM İLE DERSLER NASIL İŞLENİYOR?

Uzaktan eğitim, fiziki anlamda kampüse gelmeden derslerinizi; istediğiniz bir ortamdan, istediğiniz cihaz (cep telefonu, tablet, laptop, masaüstü bilgisayar) üzerinden takip etme ve öğrenme imkanı verir. Uzaktan eğitimde dersler; canlı olarak hoca ve öğrenci ile etkileşimli olarak Öğrenme Yönetim Sistemi (Learning Management System) eys.dpu.edu.tr üzerinden yürütülmektedir. Dersler sisteme kaydedildiği için, sonradan da izleme ve derse devam imkânı sunmaktadır. Bunun için sadece internet bağlantınız olması gerekmektedir. Üniversitemiz kampüs alanı içinde ve yurtlarda ücretsiz internet hizmeti mevcuttur.  

 

UZAKTAN EĞİTİM İLE AÇILAN BİR ORTAK DERSE NASIL KAYIT YAPILIR?

Bunun için ders kayıt ekranında dersi seçin, açılan pencereden ders adının yanında “uzaktan eğitim” ifadesini göreceksiniz. Bu dersi seçerek ekleyin.

(Biriminizde açılan ders sadece uzaktan eğitim yolu ile açılmış ise ücret yatırmanıza gerek yoktur. Ücret gereken birimlerde borç otomatik olarak gözükür. Bu birimlerde ders hem yüz yüze hemde uzaktan (alternatif olarak) açıldığı için ücret yansır.) Bakınız: Yükseköğretim Kurullarında Uzaktan Eğitim Uygulama Usul ve Esasları.

Daha sonra seçtiğiniz her uzaktan eğitim dersi için ... TL “KDPU UZEM ders materyali ve materyal ücreti” bedelini Ziraat Bankası bankamatiklerine  ünüversite harç seçeneğini kullanarak yatırabilirsiniz.

DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?

Derslerin senkron olarak canlı işlenmesi esnasında derse çeşitli mazeretlerinizden dolayı katılamasanız bile, dersler kayıt altına alındığı için sistemden girerek dersi istediğiniz sayıda ve tekrarda defalarca sonradan izleyebilme imkanından dolayı canlı derse katılım zorunluluğu aranmamaktadır. Ancak yarıyılsonu itibariyle derslerde en az %70 oranında etkinliklere katılım zorunludur.

SORU, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ İÇİN;

uzem@dpu.edu.tr 

adreslerine mail atabilir,  

http://uzem.dpu.edu.tr/tr/index/sayfa/3556/iletisim-bilgileri

adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2021, Pazartesi